image/svg+xml

Samen aan de slag voor een mooie,
leefbare en duurzame wijk.

 • wijkvernieuwing
 • aardgasvrije wijk
 • leefbare wijk

Wijkvernieuwing op Het Eiland

Gemeente Súdwest-Fryslân en de woningcorporaties Elkien en Accolade trekken samen op in het toekomstbestendig maken van de wijk Het Eiland in Sneek. Woningcorporatie Elkien gaat aan de slag met circa 300 huurwoningen.

Gemeente Súdwest-Fryslân heeft het voornemen om van Het Eiland een aardgasvrije wijk te maken. Woningcorporatie Accolade haakt aan bij dit wijkverduurzamingsplan. De samenwerkende partijen gaan met inwoners, maatschappelijke partners en ondernemers samenwerken bij het uitwerken van de plannen voor de wijk. Samen maken we ons sterk voor een nieuwe impuls voor de wijk Het Eiland in Sneek. Een groene, gezonde en duurzame wijk waar het fijn leven is.

Meer informatie

Benieuwd naar wat Elkien gaat doen op Het Eiland?
De 300 huizen van Elkien in het hart van de wijk voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. In deze video leggen we uit hoe Elkien de wijkvernieuwing in het plangebied aan gaat pakken.

Nieuwsberichten
Kalender
 • 15
  December
  Officiële opening Valkstraat 5

  Samen vieren we de opening van het informatiepunt. We maken de nieuwe naam bekend en onthullen kunst op de buitenmuren. Kom je tussen 16.00 – 18.00 uur ook een kijkje nemen in het pand? Koffie en thee staan voor je klaar.

 • 16
  December
  Neem een kijkje in Valkstraat 5

  16 december 15.00 - 16.00 uur. Neem gerust een kijkje in het infopunt! Koffie en thee staan voor je klaar.

 • 17
  December
  Neem een kijkje in Valkstraat 5

  17 december 10.00 – 11.00 uur. Neem gerust een kijkje in het infopunt! Koffie en thee staan voor je klaar.